снимка: pexelsОколо 10 % от общо 555 градове и общини

...
 снимка: pexelsОколо 10 % от общо 555 градове и общини
Коментари Харесай

В Хърватия избират кметове

 

фотография: pexels

Около 10 % от общо 555 градове и общини в Хърватия към този момент знаят кои ще бъдат техните кметове в идващите 4 години, тъй като в тях има единствено един претендент.

Хърватите ще гласоподават в неделя за 567 локални органи на властта на фона на стихваща зараза от ковид, заяви Хина.

Всички жители на Хърватия над 18 години имат право да гласоподават и да бъдат избирани. Почти 39 000 претенденти вземат участие в локалните избори в неделя като междинната им възраст е 45 години, съгласно статистически данни, оповестени от Централната изборна комисия. Вторият кръг на изборите е на 30 май.

Предстоящите избори ще костват над 100 милиона хърватски куни или 13,3 милиона евро, допълват novini.bg. В региона на Бановина, обиден от земетресението, ще бъдат издигнати 25 палатки там, където не може да има изборни секции в здания.

Ще бъдат издигнати осем палатки в Глина, седем в Петриня, четири в Сисак и по три в Дони Кукурузари и Маюр. Изборните резултати ще бъдат съобщавани от 21:00 часа на 16 май и ще бъдат подновявани на всеки 15 минути.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР